Petite Friture Vertigo Nova Hanglamp

Petite Friture Vertigo Nova Hanglamp

De Petite Friture Vertigo Nova Hanglamp is een ontwerp van Constance Guisset en is een eerbetoon aan de welbekende Vertigo klassieker.
Ontstaan uit het verlangen om licht als een object vorm te geven, is de Vertigo Nova hanglamp een ontwerp waar u bij kunt wegdromen.

De Vertigo Nova Hanglamp deelt veel van zijn uiterlijke kenmerken met de klassieke Vertigo, maar is iets meer ‘high-tech’ te noemen dan de klassieke Vertigo. Het technische hoogtepunt ligt verscholen in het gezandstraalde Triplex glas. Hier bevindt zich een dimbare geïntrigeerde LED lichtbron, wat door het gematteerde glas heen een gelijkmatig en sfeervol licht uitstraalt.

De Vertigo Nova familie is ook nog uitgebreid met een wandlamp en een vloerlamp. De hanglamp is uitgebracht in een uitvoering met opaalachtig glas in combinatie met een witte ring en een uitvoering met donker rookachtig glas in combinatie met een zwarte ring, beide verkrijgbaar in drie afmetingen (Ø110, Ø140, Ø190). Zowel de zwarte als de witte uitvoeringen zijn bij Homestede te bewonderen.