Binnenkort bij Homestede: de Soft Modular Sofa van Vitra

De Soft Modular Sofa is Jasper Morrisons moderne interpretatie van wat inmiddels een moderne klassieker is: de lage modulaire sofa met een uitgesproken horizontale lijn. Met zijn evenwichtige proporties, zijn hoge comfort en het ontbreken van decoratieve details is de Soft Modular Sofa de ultieme uitdrukking van alles wat dit type ligbank kenmerkt. In overeenstemming met zijn filosofie van ‘supranormaal’ design heeft Jasper Morrison huiselijke informaliteit gekoppeld aan een strakke afwerking en expressieve duidelijkheid. Daardoor fungeert de Soft Modular Sofa als een architectuurelement dat subtiel in elk interieur kan worden geïntegreerd.

De dikke kussens nodigen uit om ontspannen in de Soft Modular Sofa onderuit te zakken. Het hoogwaardige binnenwerk, dat bestaat uit verschillende soorten schuim en een kern van springveren, biedt superieur comfort en zorgt ervoor dat de kussens na gebruik weer hun oorspronkelijke vorm aannemen. Enerzijds maakt het zwarte onderstel deel uit van het functionele ontwerp door de praktische en stabiele verbinding van de modules mogelijk te maken. Anderzijds verwijst het plintachtige platform met afgeronde hoeken naar de sensuele elegantie van art deco.

Dankzij het modulaire design met elementen aan de zijkant, aan de hoeken en in het midden en ook een chaise longue kunnen het formaat en de vorm van de Soft Modular Sofa worden aangepast om aan uiteenlopende eisen te voldoen. Dankzij optionele elementen zoals de ottoman en extra kussens, of de brede selectie van lederen en stoffen bekledingen in verschillende kleuren, kan elke gewenste configuratie nog verder worden gepersonaliseerd.

Vanaf september zal de Soft Modular Sofa een mooie positie krijgen in de showroom van Homestede.